<h1></h1>

HER I ASSENS KAN DE LØFTE ELEVERNE FAGLIGT‼️

Jeg inviterede for noget tid siden vores udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad til Peter Willemoesskolen i Assens by så han kunne se hvordan de formår at løfte deres elever fagligt. Specielt de tosprogede elever formår skolen, i samarbejde med flere aktører, at rykke markant fagligt.

Deres succes skyldes ud over dygtige fagpersoner omkring eleverne, hele skolens tankegang, hvor skolen ser sig selv som en aktiv og vigtig del af lokalmiljøet. Der er fokus på elevernes medbestemmelse og indflydelse. Dette kan, ifølge de nationale trivselsmålinger, de fleste skoler i Danmark kan lære noget af.
Efter besøget på skolen i dag, blev jeg endnu mere imponeret end jeg var i forvejen. Man mærker tydeligt den dedikation som personalet udviser overfor alle deres elever. Skolen syder af kreativitet, musikalitet og faglighed. Det kan man kun være stolt af.

Vi kom ikke ud derfra uden et enkelt ønske eller to. Det er jo også det vi er sat i verdenen for, som politikere, nemlig at indgå i meningsfuld dialog og lytte. De har forståelige ønsker til skolens fysiske rammer! Jeg kæmper fortsat en benhård kamp for at få udarbejdet en samlet plan for vores skole og dagtilbudsområder, så alle institutioner kan se hvornår det bliver deres tur til en tiltrængt renovering. Jeg håber det lykkes i denne periode!

Der var også et ønske om de rammer man har sat folkeskolen i. Kunne man tænke mere praktik ind for de elever som vil have størst gavn af det? Også igen spørgsmålet om test, test og test – er det virkelig nødvendigt at teste vores børn og unge som vi gør? Jeg tror det ikke og vil kæmpe for at det mindskes!

Tak til Kaare for at komme forbi Assens, og se hvad de kan på Peter Willemoesskolen – Det kan man kun som lokalt byrådsmedlem være stolt af! 💪🏫