<h1>Om Sara</h1>

Om Sara

Jeg er født i Verninge på Vestfyn i 1986. Jeg brugte de første 20 år af mit liv på Vestfyn. Efterfølgende flyttede min familie til Odense og jeg flyttede sammen med min kæreste Mark til Nårup, der ligger 5 km. Fra mit barndomshjem

Efter en tid flyttede vi til Aalborg, da jeg skulle læse ved Aalborg Universitet og min mand skulle i militæret. Her boede vi i 9 måneder, men jeg fik så meget hjemve, at vi måtte vende snuden hjem til Fyn igen.

Vi flyttede i bofællesskab i Skalbjerg og jeg skiftede min universitetsuddannelse ud med seminariet for at læse til lærer ved UCL i Odense og efterfølgende UC Syd i Haderslev. Mark blev uddannet og ansat som lufthavnsbrandmand. Herefter gik han i voksenlære som ejendomsserviceteknikker.

Vi blev gift i november 2012 og et år senere kom vores datter Olivia til, 1 ½ år senere fik vi vores søn Felix.

Jeg har arbejdet i over 10 år med børn, hvoraf de 8 år har været som lærer. Jeg har undervist på Vissenbjerg, Salbrovad og Verninge Skole. Jeg elsker mit arbejde og nyder virkeligt at være på første række og se børns udvikling - både socialt og fagligt.

Jeg har 12 års erfaring fra arbejdet i byrådet i Assens og jeg kender de lokale udfordringer. Jeg kommer ikke fra skolebænken men fra arbejdslivet og virkeligheden. Jeg er folkeskolelærer; datter af en pædagog og tømrer. Jeg kender det praktiske, arbejdet med vores børn og håndens arbejde - det er min baggrund, og den er jeg stolt af. Det er herfra mit røde hjerte kommer, min drivkraft og lyst til at gøre en forskel.

Som Kim Larsen altid sagde ”Jeg kan ikke forstå, hvad en regering skal gøres godt for, hvis det ikke er for at hjælpe de svage. De stærke skal sgu nok klare sig

Min erfaring fra det kommunale er især en erfaring i at kæmpe for og med andre om en fælles sag. Jeg vil gerne bruge denne erfaring til at kæmpe for Fynboerne og deres hverdag i Folketinget. Jeg vil gerne ind og arbejde for, at vi i Folketinget sikrer Fynboerne optimale muligheder for at få det bedste liv, uanset baggrund, vilkår i livet, uddannelse etc. Jeg tror på, at vi sammen opnår det bedste samfund, fordi velfærd er noget vi giver til hinanden.

Jeg vil være folketingsmedlem for hele øen. Jeg vil inddrage erfaringer, samtaler og være dialog med Jer for at udvikle Fyn.

Jeg ved ikke alt, langt fra, men jeg er villig til konstant at lære og lytte.

Jeg tror det er vigtigt, at vores lille hjørne af Danmark er repræsenteret på Christiansborg, og jeg tror, det er vigtigt, at vi repræsenteres i Folketinget af en der bor her, lever her og rent faktisk kender Fyn.

Det er vigtigt for vores demokrati, at Folketinget afspejler befolkningen bredt, både demografisk men også i forhold til vores uddannelsesmæssige baggrunde. Jeg synes det er vigtigt, at de folkevalgte bringer erfaringer fra arbejdslivet med sig i Folketinget, så de rent faktisk ved, hvordan virkeligheden er for danskerne. Jeg er stolt af at være folkeskolelærer, og er ikke i tvivl om, at min erfaring på arbejdsmarkedet og i byrådet kan bidrage til arbejdet som folkevalgt. 

Vi kan gøre mere for de fynske børn og unge! Mistrivslen er i stærk stigning. Ventelisterne for udredninger på Fyn stiger, og kommunerne kan ikke følge med. Børnene betaler prisen og det kræver handling fra folketinget nu. Efteruddannelser af lærere og pædagoger skal prioriteres, så ventelisterne bliver nedbragt. Vores børn har ikke tid til at vente! 

Der er for meget kontrol og for lidt transparens. Vi skal bureaukratiet til livs og have tilliden tilbage til de ansatte. Der skal lyttes til fagpersonalet! Tilliden til vores folkevalgte er dalende, og det vil jeg gerne ændre på. Jeg stiller derfor op med en sund skepsis overfor det system, som jeg vil være med til at ændre indefra. Jeg tror på hverdagens helte, og vil kæmpe for dem, for fællesskabet, for vores børn, unge og ældre – jeg vil mindske bureaukratiet – fagfolk skal bruge deres ekspertise hos borgerne og ikke bag skrivebordet.

Vores ældre skal behandles bedre. Det er dem vi skylder den velfærd, og det Danmark vi har i dag. Uanset tiltag fra Christiansborg og aftaler der skal sikre en mere værdig ældrepleje i kommunerne, så ændrer det ikke på den store forskel i ældrepleje og tilbud til vores ældre fra kommune til kommune. Vi skal ligesom med minimumsnormeringer have klar lovgivning på området, så tilbuddene er ensartede. Kvalitet og omfang af velfærden for ældre og handicappede skal ikke være afhængig af, hvor i landet man bor! Retssikkerheden skal styrkes og det rigtige tilbud skal gives første gang. Fordi velfærd er noget vi giver til hinanden.

239656599 10158706832499685 4582238532345202099 N

Udvalgsposter

  • Formand Børn og unge udvalget, Assens kommune
  • Næstformand Økonomiudvalget, Assens kommune
  • Medlem af Uddannelse, børn og familieudvalget, Assens kommune

Andre tillidshverv

  • Bestyrelsesmedlem Udvikling Assens

Personlig information kort

  • Født: 11. oktober 1986
  • Uddannelse: Skolelærer
  • Uddannelsessted: UC Syd
  • Byrådsmedlem siden 2010, Assens kommune
Sara I Byen